Croque monsieur
Als vervolg op mijn tekort aan restje brood recepten een ‘all time classic’: De croque monsieur.
Restjes brood
Snel, gemakkelijk en zo lekker met een vette klots ketchup en mayonaise! Het handige is dat je het eigenlijk met eender welk soort overschotje brood kan klaarmaken; wit brood, bruin brood, Turks of meergranen,… Het kan allemaal. Je moet enkel zien dat je er mooie schijfjes van kan snijden en daartussen dan simpelweg zoveel kaas en hesp kwijt kan als je wil.
Varieer
Variëren mag natuurlijk.
Heb je bvb. enkel maar gerookte ham en cheddar in huis. Kan perfect.
Of bvb. een croque van gerookte zalm en geitenkaas. Yum!
Bechamelsaus
De oorspronkelijke Franse versie wordt eigenlijk klaargemaakt met een smeuïg hoopje kaassaus erover dat je dan laat gratineren in de oven. Perfect voor dat restje bechamelsaus dat je nog over hebt van bvb. bloemkool in kaassaus. Maar dat recept is voor een andere keer…
Croque monsieur
Ingrediënten
Instructies
- Bestrijk de sneetjes brood met de mosterd.
- Beleg ze vervolgens met een de kaas en ham.
- Dek af met de tweede sneetjes brood.
- Kluts het ei met het water en haal de croques monsieurs door dit mengsel.
- Laat een EL boter smelten in een pan en bak de croques monsieurs gedurende 8 à 10 min tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
No Comments